CoDiCheFay's

Puppy informatie
Puppy informatie

De Franse Bulldog is geen gemakkelijke hond om te fokken. Door hun korte en gedrongen lichaam en grote hoofd is het moeilijk voor een Franse Bulldog om zelf te bevallen en worden de meeste pups geboren via een Keizersnede. Over het algemeen krijgen ze kleine nestjes, gemiddeld ongeveer 4 puppy’s.

Er komen ook een aantal erfelijke afwijkingen voor in dit ras. De meest voorkomende afwijkingen zijn Hernia’s, HD, Patella, te lang gehemelte en allergieën. Gelukkig zijn er steeds meer fokkers die hun honden laten testen op deze afwijkingen alvorens ze met hun hond gaan fokken. Deze strenge selectie is noodzakelijk om deze problemen te overwinnen.

Ook ik zorg ervoor dat al mijn honden uitvoerig getest worden op alle mogelijke gezondheidsproblemen. Daarbij vindt ik het belangrijk dat de honden en hun puppy’s in een huiselijke sfeer leven.

Er worden een slechts een aantal maal per jaar nieuwe nestjes geboren bij ons. Het kiezen van de ouders en het hele proces wat volgt is superleuk maar erg intensief voor mij en de bullen. Als de puppy’s geboren zijn worden de hummeltjes liefdevol en met veel zorg in ons gezin opgenomen zodat ze met ons een gezellige tijd beleven en super gesocialiseerd zijn voordat ze naar hun nieuwe eigenaar toe gaan.

Voordat u als nieuwe eigenaar de pup uiteindelijk verwelkomt gaat er wel het e.e.a aan vooraf.

De eerste 8 weken

Als onze puppy’s worden geboren gaan ze eerst boven naar de kraamkamer. Na 2 a 3 weken komen de puppy’s naar beneden en komen daarna de huiskamer. De puppy’s kunnen dan al aan het huiselijke “geweld” wennen en het puppybezoek kan vanaf dan moment langskomen. Als het weer het toelaat mogen de puppy’s als ze 5 weken oud zijn naar buiten om de wereld te ontdekken. De puppy’s worden hier gevoerd met vers vlees en Jarco puppybrokjes

De Puppy’s worden ontwormd als ze 2,4,6, en 8 weken oud zijn. De eerste inentingen krijgen ze als ze 6 weken oud zijn. Ook worden de puppy’s dan helemaal nagekeken door de dierenarts. De Raad van Beheer komt dan ook langs om de puppy’s te chippen. Zodra ze 8 weken oud zijn mogen ze de wijde wereld voor het eerst bekijken

Als de puppy’s het nest verlaten zijn ze goed gesocialiseerd, krijgen ze een FCI stamboom en een Europees paspoort,  Jarco brokjes en vlees mee voor de eerste dagen. Daarboven op krijgen de puppy’s nog een nestknuffel, speeltjes, een informatieboekje en nog veel meer leuks mee. Onze puppy’s worden verkocht met een koopovereenkomst.

Heeft u interesse?

Als u interesse hebt in een puppy uit een combinatie die wij maken kunt u zich plaatsen op de wachtlijst. Als er een teefje zwanger is nodigen wij u graag uit om kennis te maken met ons en de roedel. Zodra de puppy’s geboren zijn brengen wij u op de hoogte en dan kunt u aangeven of u interesse heeft in een pup. Zodra ze bezoek kunnen ontvangen mag u langs komen om de puppy’s te bewonderen. Onder het genot van een bakje koffie kunnen wij u alles vertellen over de puppy’s. Besluit u een puppy te reserveren dan vragen wij een aanbetaling. Zonder reservering blijft de pup beschikbaar voor een ander.

Puppy informatie

Onze Bullen

error: De foto\'s zijn niet vrij voor gebruik!